Träningsprogram och Gradering

Defendo erbjuder ett unikt utbildningsprogram, där varje nivå fokuserar på olika aspekter av självförsvar. På de olika nivåerna lär sig våra elever färdigheter såsom: att anta en korrekt hållning och att flytta sig med balans, att försvara sig på marken, att effektivt kontrollera en motståndare stående och på marken, slag och sparkar, att generera kraft, att hantera stående brottning, försvara mot en beväpnad motståndare och mental uthållighet.


Graderingsnivåer i Defendo:

NIVÅ I - HARD TARGET

Den första av de sex nivåerna, där vi lär ut grunderna i självförsvar. Studenterna introduceras till ett "Ge aldrig upp" tänkesätt, vilket gör dem till svåra måltavlor i en konfrontation, det ska helt enkelt kosta mer än det smakar för en angripare. Hard Target utbildningen fokuserar på balans, hårda slag och sparkar, försvar mot de vanligaste greppen och grundläggande försvar på marken.

 

NIVÅ II, III, IV - COMBAT TECH

De följande tre nivåerna bygger på tekniker som eleverna har lärt sig redan i steg 1. Dessa nivåer fokuserar på att kontrollera en starkare motståndare och försvara sig mot angrepp från olika håll när du står upp och även om du hamnar på marken. Samtidigt ökas valfriheten och pressen i de sparringövningar som ingår.

 

NIVÅ V, VI - S.T.A.R. (SPECIAL TACTICS AND RESPONSE)

Fokus på den här nivån ligger på att försvara sig mot en beväpnad motståndare och dessa färdigheter tränas under så realistiska förhållanden som möjligt, bl.a. intruduceras ofta scenarioträning på den här nivån. Efter nivå 6 skall eleven kunna utföra alla tekniker i Defendo och hantera de flesta farliga situationer som kan uppkomma.

 

DEFENDO RED

Det här är systemets högsta nivå och motsvarar svart bälte i många andra system. Att nå defendo-red-nivå innebär att man har tränat minst 5 år, ofta 8-12 år och att man är mycket kunnig om systemt och alla tekniker men även att man kan göra allt under full kontakt sparring.